Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Открит нов участък от софийското метро

  Председателят на Европейският съвет Херман ван Ромпой, премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха разширение на метрото.

  Европа е проект за хората, много повече от икономически проект. Европа е реален проект, който да направи живота на жителите по-удобен. Метрото е отличен пример за такава инвестиция, каза председателят на Европейският съвет Херман ван Ромпой, който откри новопостроения участък от столичното метро „ж.к.Младост 1 – ж.к.Младост 3 – бул.”Цариградско шосе” заедно с премиера Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова. 

   Днес мечтите са реалност, допълни премиерът Бойко Борисов и благодари на всички, които са ангажирани с реализирането на проекта. 
   Пускаме нови над 2 км от софийското метро и заедно с това за първи път подземен паркинг с 1300 паркоместа. По този начин още 30 000 души ще имат възможност да ползват този най-удобен, екологичен и бърз транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. На събитието присъстваха и министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивайло Московски, изпълнителният директор на „Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев, общински съветници, депутати, медии. 
   С метрото хората ще могат да стигат от площад Света Неделя до бул.”Цариградско шосе” за 14 минути, а за 22-23 минути да прекосят София от ж.к.”Люлин” до Интер Експо център. 
   С пускането на метрото са открити нови 50 работни места, посочи също кметът на София Фандъкова. За да се случи това са инвестирани над 95 млн. евро, от които над 61 млн. евро безвъзмездни европейски средства. Участъкът е финансиран от ОП ”Транспорт” – Кохезионен фонд на Европейския съюз с местно съфинансиране чрез заем на Столична община от Европейската инвестиционна банка. 
 
 
 

 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm