Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Министър-председателят на Швеция посети археологическите разкопки над метростанция „Св. Неделя”

На 21 ноември 2011 г. министър-председателят на Р.България Бойко Борисов и министър-председателят на Швеция Фредерик Райнфелд посетиха археологическите разкопки над метростанция „Св. Неделя”, част втория метродиаметър в София. Фредерик Райнфелд е в София на еднодневно работно посещение по покана на Борисов.

Официалната делегация разгледа археологичните разкопки, който бяха разкрити по време на строителните работи по разширение на метрото в София в участъка „Пътен възел Надежда – Централна ж.п. гара – Св. Неделя – НДК – бул. Черни връх”, финансиран от Оперативна програма „Транспорт”.
 
Министър-председателите на Р. България и Швеция, освен с уникалните археологически разкопки, извършвани над метростанция „Света Неделя”, бяха запознати и с хода и напредъка на работите по изграждането на този участък от метрото. Конструктивното изграждане на метростанция „Света Неделя” ще приключи в края на годината, като в момента усилено се работи по вторичната облицовка на свода и подлезните части на общия подлез между същата метростанция и МС „Сердика”, ЦУМ и хотел Шератон.
Премиерите изразиха изключително задоволство от напредъка на проекта, въпреки предизвикателните, сложни работи при изпълнението му.
 
 

 

 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm