Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Кметът на гр. София ще направи инспекция на Проекта за разширение на метрото

 

На 1 септември 2011 г., от 10:30 ч. кметът на гр. София, Йорданка Фандъкова ще направи инспекция на строителството на Лот 2 – „Младост 1 – бул. Цариградско шосе”, част от Етап II на Проекта за разширение на метрото в гр. София. Участъкът е с дължина от 2,5 км с 2 метростанции и голям буферен паркинг,и се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт”. Инспекцията ще започне от метростанция 19-I под бул. „Цариградско шосе”, като на метостанция 18-I (Младост 3) ще се представят вариантите за трасе на трети метродиаметър, проучванията на който са включени в Приоритетна ос 5 на Оперативна програма „Транспорт”.
Конструкцията на метростанцията в „Младост ІІІ” е завършена напълно. Изпълнени са и над 65 % и довършителни работи по архитектурното оформление. Конструкцията на метростанцията на бул. „Цариградско шосе” също така е завършена. Тунелите в целия участък са изцяло завършени и е започнат монтаж на оборудване на част електро, ескалатори и асансьори. Монтиран е над 65 % от релсовия път. Общият размер на безвъзмездната помощ на двата Лота на Етап ІІ на проекта възлиза на 200 млн. евро.
 

 

В 12:00 ч. Фандъкова ще посети изходната шахта на тунелопробивната машина на бул. „Витоша” в близост до кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий”. Там ще бъде посрещната уникалната машина, с което ще се отбележи завършването на работата по изграждане на конструкциите на двупътния тунел с дължина 3,8 км от Пътен възел Надежда до бул. „Патриарх Евтимий”. Участъкът представлява Обособена позиция 1 на трасето от Пътен възел Надежда до бул. „Черни връх”, представляващо Етап I на Проекта за разширение на метрото в гр. София, чието изпълнение се финансира от Европейския фонд за регионално развитие.


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm