Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Директорът на Генерална дирекция „Регионална политика” на Европейската комисия посети строителни обекти от втори метродиаметър

На 14 май 2011 г. генералния директор на ГД „Регионална политика” на Европейската комисия посети строителната площадка на метростанция 7-II (Лъвов мост) и тунелопробивната машина, с която се изпълнява тунела под бул. „Княгиня Мария Луиза” (част от участъка от Етап I „Пътен възел Надежда – бул. Партиарх Евтимий”). Дирк Анер беше придружен от кмета на град София Йорданка Фандъкова, министърът по управление на средствата от Европейския съюз на Република България Томислав Дончев, заместник министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и представители на Бенефициента на Проекта за разширение на метрото в София, и на изпълнителите.
 
Гостите бяха запознати с работата на тунелопробивната машина и напредъка в изпълнението на проекта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт”. До края на месец април 2011 г. на участъка са изпълнени над 60% от строителните работи.
Дирк Анер изрази своето изключително задоволство от видяното по отношение на напредъка, на прилаганото съвременно оборудване, методи и технология  на изпълнение. Той пожела успешното изпълнение и завършване на проекта през есента на 2012 г.
 
 

 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm