Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Министър-председателят Бойко Борисов, заместник министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът на София Йорданка Фандъкова провериха строителството на участък от метрото и присъстваха на въвеждането в експлоатация на нов метровлак

На 12 декември министър-председателят Бойко Борисов, заместник министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на София Йорданка Фандъкова провериха строителството на станция от метрото на бул. ”Цариградско шосе” и буферния подземен паркинг към нея.
За 45 % от времето са изпълнени почти 50 % от предвидените работи. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на обектите, които са част от участък от разширението на първи метродиаметър „Младост” 1 (метростанция 13) - бул. ”Цариградско шосе” (метростанция 19) – Лот 2 от Проекта за разширение на метрото в София, Етап II, който тази година беше включен в Оперативна програма „Транспорт” за финансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз..
Повече информация за напредъка на строителните работи по Проекта, можете да видите тук.
 
Министър-председателят Бойко Борисов, заместник министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на София Йорданка Фандъкова присъстваха и на въвеждането в експлоатация на първия от трите нови влака по първи метродиаметър „Обеля” – „Младост”. Те са със съвременен дизайн и с капацитет 1150 души всеки и имат 25% по нисък разход на енергия. С влаковете в пиков час се намалява интервала между тях от 4 минути на 3.5 минути.
 
 

 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm