Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Строителството на метростанция 9-II НДК налага промени в организацията на движение

Строителните работи на метростанция 9-II („НДК”), налагат следните промени:

 
От 08.00 часа на 25.08.2010 г. до 24.00 часа на 30.12.2010 г. се забранява влизането на пътни превозни средства както следва:
- по бул. „Витоша" между ул. „Хан Аспарух” и бул. „Патриарх Евтимий”;
- по бул. „Витоша" между бул. „Патриарх Евтимий" и ул. „Гургулят", като от западната страна на булеварда се осигурява лента за движение на пътни превозни средства към бул. „Патриарх Евтимий”;
- по бул. „Патриарх Евтимий" между ул. „Христо Белчев” и на 20 м след кръстовището с бул. „Витоша”, като се осигуряват две ленти в южната част от пътното платно за движение на превозни средства само в права посока;
Схема на временната организация на движение в района може да видите тук.
 
От 04.30 часа на 25.08.2010 г. до 24.00 часа на 30.12.2010 г. се въвеждат временни промени в маршрутите на следните трамвайни линии:
-         Трамвайна линия № 7 се скъсява от ж.к. „Борово” до НДК.
-         Трамвайна линия № 1 се скъсява от  ж.к. „Иван Вазов” до НДК.
-         Трамвайна линия № 6 се променя, като от бул. „Христо Ботев” маршрута й се движи по бул. „Кн. Мария Луиза”, бул. „Рожен”, ул. „Ген. Н. Жеков” до ж.к. „Обеля”, двупосочно.
-         Трамвайна линия № 4 се променя като от бул. „Христо Ботев” завива надясно по бул. „Мария Луиза”, наляво по ул. „Козлодуй” до кв. „Орландовци”, двупосочно.
 
МС 9-II „НДК” е част от „Проекта за разширение на метрото в София, участък: „Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара - пл. Св. Неделя - НДК - бул. Черни връх”, който се съфинансира чрез Оперативна програма „Транспорт” от Европейския фонд за регионално развитие.


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm