Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Еврокомисар Булц посети метрото съпроводена от министъра на транспорта и кмета на гр. София

На 24.03.2017 г. европейският комисар по транспорта Виолета Булц посети метростанция Eвропейски съюз и Сердика II, част от централния участък на Линия 2, финансирана чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. По време на визитата я придружиха миниcтъpа нo тpанcпоpта, инфоpмационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, кмета на гр. София Йорданка Фандъкова, ръководителя на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Галина Василева, както и зам. – кмета по транспорт на СО Евгени Крусев, изп. Директор на „Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев и др. Освен двете метростанции гостите посетиха и разкритите археологични находки над метростанция Сердика II (Античният културно-комуникационен комплекс „Сердика“), разкрити при строителството на метростанцията. Посещението на Виолета Булц в София е в рамките на регионална конференция на тема "Инвестиционни възможности за транспортния сектор", състояла се на 23-ти и 24-ти март.

По време на посещението изпълнителния директор на Метрополитен ЕАД инж. Стоян Братоев запозна гостите и с напредъка на изпълнението на Линия 3 на метрото, които се финансират чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

 

От централния участък, Етап 1 (МС 5 – МС 14 бул. Вл. Вазов – Красно село с дължина 7,8 км и 8 метростанции) са изпълнени 27-28 %, а тунелопробивната машина напредва и се очаква да достигне до метростанцията при кв. Красно село в средата на месец април тази година. Скоро ще започне и изпълнението на Етап 2 (от МС 14 през кв. Овча Купел до жп линията София – Перник с дължина 4 км и 4 метростанции). Договори с изпълнители са сключени и започва проектиране на обектите. Началото на строителството е предвидено за месеците април – май 2017 г. и следва да бъде завършен през есента на 2019 г., заедно с Етап 1 на Проекта за разширение на метрото в София.

 

 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm