Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на строителството на метрото в участъка от разширението след метростанция „Джеймс Баучер”

На 29.01.2015 г. Кметът провери изпълнението на строителството на разширението на Линия 2 на метрото в София. Участъкът е с дължина 1.3 км и една метростанция, разположена на кръстовището на бул. Черни връх и ул. Сребърна. На инспекцията присъстваха също и кмета на район „Лозенец” Любомир Дреков и представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт”.

  
Йорданка Фандъкова сподели, че с реализацията на този участък ще се добавят нови 25 хиляди души, които ще имат възможност да ползват този удобен и бърз транспорт. В този участък има над 95 жилищни блока, много търговски обекти, офис сгради. Тя беше уверена от изпълнителите, че от месец юли до края на август тази година постепенно ще се възстанови движението по бул. „Черни връх”.
 
20 процента от строителните дейности са приключили, каза и директорът на „Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев. Към момента е извършено преместване на инженерни мрежи, прокопан е 180 м тунел, извършени са голям по обем изкопни работи, изградени са част от шлицовите стени и е изпълнена част от конструкцията на новата метростанция. В момента строителството се реализира с финансиране от Столичната община, но се очаква да бъде включено в Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020г. и да бъде изградено с финансиране от европейските фондове.

Срокът за изпълнение на новият участък от разширението на метрото е юни 2016 г.

 

 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm