Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Възстановено е движението по първия участък от реконструкцията на бул. „Александър Малинов”

Днес премиерът Бойко Борисов заедно с министър Ивайло Московски и кмета на София Йорданка Фандъкова направиха проверка на строителството на метрото в участъка от метростанция „Александър Малинов” до „Ал. Теодоров –Балан” в ж.к.”Младост”, където над метрото са цялостно реконструирани 1.3 км от бул.”Александър Малинов”. Обектите са част от Проект за разширението на метрото в София, Етап III, Лот 2, участъкж.к. Младост I - Бизнес парка в ж.к. Младост VI” и се финансират със средства по Приоритетна ос 3 на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. – от Европейския фонд за регионално развитие и местно съфинансиране.

По време на проверката се констатира значителния напредък на изпълнение на метроучастъка. На всички метростанции са изпълнени на 100% конструктивните работи, на 95 % релсовия път, на 70 % вътрешното архитектурно оформление и на 60% отделните ел. инсталации и монтаж на оборудването. Участъкът е с дължина 2,7 км, с 3 метростанции. Пускането на участъка е планирано за месец април 2015 г., като строителството трябва да приключи до края на текущата година, а от началото на следващата са предвидени тестовете.
 
Реконструкцията на бул."Ал.Малинов" обхваща участъка от бул.”Ан.Сахаров” до бул.”Ал.Теодоров-Балан” и обновяване на 3 кръстовища на булеварда - с бул.”Ан.Ляпчев”, с ул.”Св.Киприян” и с бул.”Ал.Теодоров-Балан”, включена в работите по Лот 2 от разширението на метрото. Работите по булеварда включват и подземна инфраструктура - канализация и отводняване, водопроводни, електро и телефонни мрежи. Новият булевард е с 2 пътни платна с нова асфалтова настилка с по 3 ленти в посока. Монтирано е ново улично осветление, оборудвано с по два броя LED /светодиодни/ осветителни тела. Изградени са нови тротоари с ширина 3 м от унипаваж.
 
 
 
 
 

 

 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm