Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Инвестиционно предложение за: Обект„Подземна пешеходна връзка на метростанция 19 - Първи метродиаметър с ж.к.. „Дружба-2“

 

О Б Я В А
 
до заинтересованите лица и общественост
 
На основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредба за ОВОС, ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп. бр. 94 от 30.11.2012 г., в сила от 30.11.2012 г.)
 
„МЕТРОПОЛИТЕН” ЕАД
 
Седалище.на юридическото лице: гр.София, ул.“Княз БорисІ“ №121.
Булстат: ЕИН -000 632 256.
Пълен пощенски адрес: гр.София, ул.“Княз Борис.І“№121.
Телефон,02/921 20 01 факс, е-mail:metro@metropolitan.bg.
Изпълнителен директор на фирмата - възложител: проф. д-р инж.Стоян Братоев.
 
съобщава
на засегнатото население, че има инвестиционно предложение за: Обект „Подземна пешеходна връзка на метростанция 19 - Първи метродиаметър с ж.к. „Дружба-2“.
 
Местоположение: гр.София, община „Искър“, ж.к.“Дружба 2“ от ул.“Обиколна“ с Метростанция 19.- Първи метродиаметър.
 
Кратка характеристика на обекта:
Инвестиционното предложение е ново. Свързано е с обезпечаване транспортния комфорт на пътуващи по Първа метролиния в участъка на 19 МС и елегантна комуникационна връзка на столичани от 19 МС до ж.к.“Дружба 2“ и живушите от този район на Столицата.
Целта на инвестиционното предложение  е да се осигури необходимата пешеходна комуникация за жителите на ж.к. „Дружба-2”- район Искър от улица ”Обиколна” с Метростанция 19.
По настоящем тази връзка е невъзможна поради наличието на стръмен склон на терена, към метростанцията.
С реализиране на инвестиционното предложение с изготвения проект се дава решение за изграждането на пешеходна алея на ниво терен,  нов пешеходен тунел и блок за вертикална комуникация.
 
Денивелацията в блока за вертикална комуникация се преодолява с вътрешна стълба, която дублира двата асансьора. Поради голямата дължина в тунела е предвиден и травалатор.
Така пешеходците ще могат безпрепятствено да стигнат от тротоара на ул.”Обиколна” директно до вестибюла на МС 19.
Пешеходната връзка се състои от три участъка:
Ø   . Пешеходна алея на ниво терен .
Тя свързва улица ”Обиколна” с новия тунел.Дължината й е 86 м. Предвижда се улично осветление за новата алея.
Ø Пешеходен тунел.
Той е разположен напречно на стръмния склон и завършва в новия блок за вертикална комуникация, долепен на фуга до Метростанция 19 .Тунелът е с дължина 206 м и се явява продължение на алеята, но вече под терена Предвидени са пешеходни рампи с надлъжен наклон от 3%, които се редуват с групи от по 2 или 3 стъпала.Предвижда се един травалатор с дължина 100 м и надлъжен наклон 6%.
Ø     Блок за вертикална комуникация
Изгражда се на фуга към съществуващата метростанция и е разположен под земята. С него се преодолява денивелация от 10.36м и се прави връзка с пространството на вестибюла. Представлява дълбока бетонова шахта, която съдържа два асансьора, стълбищна клетка и технически помещения.
От тунела пешеходците влизат в помещение, от което са достъпни два асансьора и стълбищна клетка. Тя отговаря на изискванията за евакуационен път.
Оберлихтът е неотваряем.
Асансьорите са проходен тип и само с две спирки: горна - на ниво вестибюл 19 МС  и долна - на ниво тунел.
 
За контакти  инж.Стефан Дерменджиев, телефон: 02/921 20 21
 
Писмени становища и мнения се приемат в РИОСВ, гр. София – 1618, бул. “Цар Борис ІІІ” № 136, ет. 10, e-mail: riew-sofia@riew-sofia.government.bg

 

 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm