Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Представяне на „Проекта за разширение на метрото в София” на Икономическия форум на Централно-европейската инициатива

На 12.11.2009 г в Букурещ беше проведен 12-тия Икономически форум, организиран от Централно-европейската инициатива. За участие с доклад на форума от българска страна беше поканена Столична община, представлявана от заместник кмета г-жа Мария Бояджийска и „Метрополитен” ЕАД – Бенефициент по Проект за разширението на метрото в София, включен в Оперативна програма ”Транспорт”.
Форумът се състоя от няколко панела, като в този на JASPERS – Консултантите на Европейската комисия, беше представена дейността по подготовкатата на проекти от 12-те нови страни членки на Европейския съюз, за финансиране чрез съответните Оперативни програми. Представянето на JASPERS се извърши чрез доклад за Проекта за разширение на метрото в София, като пример на добре подготвен, одобрен и в процес на изпълнение проект.
Бяха изнесени доклади за подготовката и изпълнението на големи инфраструктурни проекти от представителя на одобряващия екип на ЕК, директор в Генерална дирекция „Регионална политика” на Европейската Комисия Рудолф Нислер, вицепрезидента на ЕИБ – Матиас Колац-Анен, ръководителя на JASPERS г-н Авгостин Аура и Изпълнителния директор на “Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев. Беше отбелязан положителният пример за доброто сътрудничество между JASPERS, СО и “Метрополитен” ЕАД по подготовката на документите за кандидатстване, проверката и одобрението на проекта от ЕК. Отчетено беше, че в Оперативните програми на отделните страни има участъци от разширението на четири метрополитена – а именно в Прага, Варшава, Будапеща и София, като първи е получил одобрение от ЕК централния участък от втория метродиаметър в София.


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm