Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Обява до заинтересованите лица и общественост

На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредба за ОВОС, ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп. бр. 94 от 30.11.2012 г., в сила от 30.11.2012 г.) „Метрополитен” ЕАД,  гр. София, ул. „Княз Борис І“ № 121. Телефон: 02/921 20 21, факс: 02/987 22 44, е-mail : metro@metropolitan.bg
 
СЪОБЩАВА
На засегнатото население, че има инвестиционно предложение за: Обект „Метро – София - продължение на втора метролиния от МС 11 („Джеймс Баучер“), km10+452 до МС 12 km11+753 (между ул. Сребърна и ул. “Филип Кутев“, район Лозенец).
 
Настоящото инвестиционното предложение е неразделна част от Генералната схема на линиите на Метрото в гр. София. То е част от Общия устройствен план на столицата, с което ще се обезпечи транспортен комфорт на живущите в района.
Трасето на разработвания участък е проектирано да бъде разположено в ивицата отредена за метро в действащия регулационен план за района. Предстоящото предложение на метролинията, предвижда продължаването и от оборотния участък след МС „Джеймс Баучер“ при ул. “Елин връх“ до ул. “Филип Кутев“ (бъдещото трасе на продължението на бул. ”Т.Каблешков”) с дължина 1.301 км. и един брой метростанция, разположена между ул.”Сребърна”и ул. “Филип Кутев“, подземно под бул. “Черни връх“.    Прокопаването ще се извърши по подземен начин  на                                 средна дълбочина между 12 и 22 метра под съществуващия терен на бул.“Черни връх“.Работната шахта на новопроектирания участък ще бъде разположена в зелената част на трамвайното ухо.
Mетродиаметърът разположен подземно под бул.”Черни връх” между кръстовищата с ул.”Сребърна” и ул.”Филип Кутев” ще се изпълни по „открит способ”.
При реализацията и експлоатацията на Инвестиционното предложение се предвижда емисионното натоварване и създаване на дискомфорт в околната среда да е в незначителни размери, като има изключително малък локален обхват. Предвидени са мерки за незамърсяване на уличните платна от МПС обслужващи обекта.
Частичното разтоварване на масовия градски транспорт в този малък участък - продължение на втора метролиния ще намали отделянето на вредни емисии в атмосферния въздух и шума в този район.
След монтирането и засипването на основните строителни конструкции се предвиждатрекултивационни мероприятия със засаждане на подходящи тревни и храстови видове.
С реализиранепродължението на този участъкот втора метролниянe се очаква отрицателно въздействиевърху околната среда.
 
За контакти: Началник управление „Инвестиционна дейност“, инж. Стефан Дерменджиев. Телефон: 02/921 20 21;
           Осигурен достъп до информацията и за изразяване на становища от заинтересованите лица срок - 14 дни от публикуване на обявата в Интернет страница на Метрополитен ЕАД.
Писмени становища и мнения се приемат в РИОСВ, гр. София – 1618, бул. “Цар Борис ІІІ” № 136, ет. 10, e-mail: riew-sofia@riew-sofia.government.bg
 
 
 
Дата: 23.05.2013 г.          Уведомител - изпълнителен директор:
                                                                                                   /проф.д-р инж.Стоян Братоев/


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm