Начало     Карта на сайта     Контакти     En

Министър Цветков и еврокомисар Таяни посетиха новия метродиаметър, финансиран от ОП „Транспорт"

На 14 септември 2009 г. Заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по въпросите на транспорта Антонио Таяни и Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков инспектираха „Проекта за разширение на метрото в София”, включен в Оперативна програма „Транспорт”.

На обекта на г-н Таяни бяха представени Ръководителя на Възложителя – Изпълнителния директор на „Метрополитен” ЕАД, Директора на проекта от страна на Инженер-Консултанта с водещ партньор на консорциума – „Систра” АД (Франция) г-н Венсан Русло и Ръководителя на обединение „Метро Трейс” – г-н Цветан Цонев. Представена беше дейността по изграждането на Втория метродиаметър – „Пътен възел Надежда – Централна ж.п. гара – пл. Св. Неделя – бул. Черни връх”.
След инспекцията на строителната площадка, гостите посетиха новия участък на метрото като пътуваха от метростанция „Стадион Васил Левски” до метростанция „Сердика”, от където се придвижи до Министерски съвет.

На пресконференцията в Министерски съвет при Министър председателя на Р.България - г-н Борисов,  заместник-председателя на Европейската комисия г-н Таяни изрази впечатленията си от посещението на строителната площадка на втория метродиаметър и на метрото като цяло. Еврокомисарят подчерта доброто впечатление, което му е оставило строителството на участъка, включен в ОП „Транспорт”. Той смята, че това е една амбициозна задача и оценява високо това, че проекта е представен пред Европейската комисия. Той заяви, че е доволен от Софийското метро. „Метростанциите ми се виждат модерни. Обслужването е на европейско ниво”, каза еврокомисарят по транспорта.

 


 


"Метрополитен" ЕАД 2016 | Всички права запазени
By: xdm